Gasztro

Édes bundás kenyér a mélyhűtőből!

Nem kell korán kelni, ha friss, meleg bundás kenyeret akarunk reggelizni – csak egy kicsit előre kell gondolkodni!

Kevés jobb dolog van a reggelire készülő friss bundás kenyérnél, de tény, hogy egy átlagos munkanapon többnyire nem szorul belénk annyi lelki erő, hogy a kötelezőnél is korábban kelve nekiálljunk elkészíteni.

Elég egy okos trükk, hogy plusz energia nélkül legyen reggelire friss, meleg bundás kenyér a tányéron – csak egyszer kell előre készülni!  

Édes bundás kenyér a mélyhűtőből!

 Az alábbi videó egy édes verziót mutat be: a csíkokra vágott kenyerek tejjel és olvasztott vajjal bekevert, cukros-fahéjas-vaníliás tojásba kerülnek, de természetesen készíthetünk sós, vagy akár zöldfűszeres változatot is a tojásos alapból! A keverékbe mártott csíkokat aztán egy tepsibe letesszük, és 180 fokon, nagyjából 20 perc alatt megsütjük őket.

Ha készen vannak a kenyerek, tegyük őket légmentesen záródó fóliába – így a mélyhűtőben még két hónapig elállhatnak, reggel újramelegítve pedig pillanatok alatt elkészülhet a meleg bundás kenyér:  

  

BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top