Gasztro

Szuperegészéges desszert: mogyoróvajas csokipuding avokádóból

Az avokádós édességek ízére csak egyszer kell ráérezni, és utána nem fogunk tudni ellenállni nekik!

Elsőre a legtöbb ember húzza a száját, hogy avokádót tegyen a desszertbe. De a helyzet az, hogy csak egyszer kell kipróbálni, és utána legszívesebben minden édességet avokádóval dobnánk fel! Na jó, ha nem is mindet, de a csokisakat biztosan: például egy isteni, mogyoróvajas csokipudingot, ami már ránézésre is ínycsiklandó, és ha megtudod, mennyi egészséges hozzávalót tartalmaz, azonnal el akarod majd készíteni!

Mogyoróvajas csokipuding avokádóból

Szuperegészéges desszert: mogyoróvajas csokipuding avokádóból

Hozzávalók:

6 adaghoz

  • másfél érett avokádó
  • 1 érett banán
  • fél csésze kakaópor
  • fél csésze sózott krémes vagy ropogós mogyoróvaj
  • fél csésze édesítő (ízlés szerint, pl. juharszirup, datolyapaszta, méz)
  • 1/4 csésze mandulatej
  • kókusztej, habbá verve

Elkészítés:

  1.  A kókuszhabot kivéve minden hozzávalót pakolj egy aprítógépbe. 
  2. Addig járasd a gépet, amíg homogén, selymes masszát nem kapsz!
  3. Adagold hatfelé a krémet, fedd le, és tedd hűtőbe pár órára.
  4. Fogyasztás előtt púpozz rá a kókuszhabból, és kínáld meg még egy kis mogyoróvajjal is. Jó étvágyat!

 minimalistbaker

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top