Gasztro

Egészséges vegaburger répából és csicseriborsóból

Végre egy burger, ami után nem kell bűntudatot érezned!

Akár vegetáriánus vagy, akár eszel húst, ezt a vegaburgert ki kell próbálnod! A répa és a csicseriborsó, bár cseppet sem emlékeztetnek a húspogácsára, tökéletesen működnek burgerként. Fogyaszthatod hamburgerzsemlébe téve, vagy salátával, magában – bűntudatot pedig sem az állatok, sem az alakod miatt nem kell érezned!

Egészséges vegaburger répából és csicseriborsóból

Egészséges vegaburger répából és csicseriborsóból

Hozzávalók:

  • egy konzerv (400 g) lecsepegtetett csicseriborsó
  • másfél csésze zabpehely
  • fél csésze reszelt sárgarépa
  • fél csésze lilahagyma, apróra vágva
  • 1 tojás
  • 1 tk. só
  • fél tk. bors
  • fél tk. fokhagymapor
  • 1 tk. és 1 ek. olívaolaj
  • fél citrom leve

Elkészítés:

  1.  A csicseriborsót, a zabot, a répát, a hagymát, a tojást, a fűszereket és a kiskanálnyi olívaolajat dolgozd össze aprítógép vagy turmix segítségével.
  2. Ha nagyjából összeállt a massza, nyomd hozzá egy fél citrom levét is.
  3. Formázz belőle korongokat, közben pedig hevíts fel egy evőkanál olívaolajat egy serpenyőben. 4-5 percig süsd a burgerek mindkét oldalát.Egészséges vegaburger répából és csicseriborsóból
  4. Fogyaszd magában, vagy állíts össze belőle vegaburgert: salátával, paradicsommal, avokádóval, hagymával. Jó étvágyat!

Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top