Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Hétvégi villásreggelire: töltött hagymatortácskák

Te is imádod villásreggelivel kényeztetni a családod (és magad) hétvégente? Íme, egy szuper recept, a következő ráérős reggelitekhez!

Szerinted is elengedhetetlen tartozéka egy villásreggelinek a tojás és a bacon? Hogy ne unj rá erre a tökéletes kombinációra, érdemes némi zöldséggel feldobni. Az alábbi receptben például brokkolival és hagymával, bájos minitorták formájában.

 Töltött hagymatortácskák

Hétvégi villásreggelire: töltött hagymatortácskák

Hozzávalók:

6 adaghoz

  • 2 csésze brokkolivirág, felaprítva
  • 1 csésze reszelt cheddar sajt
  • 7 tojás
  • 5 csík baconszalonna, megsütve, felszeletelve
  • 1 nagy lila hagyma
  • 1 tk. só
  • fél tk. bors
  • fél tk. chilipor
  • 2 ek. tej
  • parmezán sajt a díszítéshez

Elkészítés:

  1. 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. A tojásokat verd fel a tejjel és a fűszerekkel.
  3. Add hozzá a brokkolit, a reszelt sajtot és a bacont, majd keverd össze az egészet alaposan.
  4. A hagymának vágd le a két végét, majd a maradékot vágd félbe széltében. Nyomkodd ki a közepéből a kis karikákat és gyűjts össze 6 darab, nagyobb hagymakarikát.
  5. Egy sütőedényalatt kapcsolj kis lángra, majd helyezd bele a hagymakarikákat. Töltsd fel őket a tojásos keverékkel, majd fedd le alufóliával az edény.
  6. Tedd sütőbe 25 percre. Ha megsült, szórj rá egy kis reszelt parmezánt és tálald melegen!

Tasty

Címlap

top