Gasztro

Bocuse d’Or – különdíjas lett Széll Tamás és csapata

Különdíjas lett a Bocuse d'Or szakácsverseny lyoni világdöntőjén Széll Tamás és csapata! Győztes az USA.

Széll Tamás, aki tavaly megnyerte a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjét, az első versenynapon főzött, amivel végül a hústál különdíját érdemelte ki. A győztes az USA, ezüstérmes Norvégia, harmadik pedig Izland csapata lett. Széllék a negyedik helyezést csípték meg a huszonnégy induló közül.

Bocuse d'Or -  lett Széll Tamás és csapata

A Bocuse d’Or komoly csapatmunkát igényel: a versenyzők minden mozdulatot, minden momentumot másodperc pontosan begyakorolnak, nem véletlen, hogy Széll Tamás és csapata késő nyár óta erre az öt és fél órára készült.

A magyar csapat vegán táljára grillezett zeller magyar szarvasgombával, savanyított erdei medvehagymával és tökmaggal, továbbá cékla, gombák, sült fokhagyma és virágok roppanós levélkével kerültek. Készítettek még sárga céklát és hagymadzsemet savanyított bodzával, tokaji furminttal, paprikával és mustármaggal is, valamint körtét petrezselyemolajban konfitálva, petrezselyemszárral. A tálon volt még pirított póréhagyma fekete borssal és savanyított citrommal, roppanós gyökér és csicsókapüré, valamint dió és gombazselé, tokaji ecetgyöngyök és savanyított répák. Mártásuk hozzá petrezselyemkrém lett, továbbá grillezett zellermártás dióval és magyar szarvasgombával.

A húsétel a kötelező bresse-i csirke volt és tenger gyümölcsei. Készítettek grillezett csirkecombot, szárnyat és belsőségeket, homárt fűszerekkel és erdei gombákkal, csirkemellmozaikot ropogós csirkebőrrel, csirkezsírral és roppanós “tölgyfalevélkékkel”, folyami rákot paprikával, petrezselyemkrémmel és homárhabbal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top