Gasztro

Egészséges és könnyű cukkinitésztás csirkeleves

Jöhet egy forró leves? Naná! Ebbe a csirkelevesbe tészta helyett cukkini kerül (pontosabban cukkinitészta), és citrommal, illetve zöld fűszerekkel lesz még könnyedebb és frissebb!

Egy forró, gazdag csirkehúsleves nemcsak a testet, a lelket is átmelengeti, de ha a nagyi receptjei már unalmasak (isten bocsássa meg), kísérletezhetünk valami újdonsággal is! Ezt a levest egyrészt a cukkinitészta teszi különlegessé, másrészt a friss, zöldfűszeres citrusos íz! Télen forrón, nyáron langyosan, de egyébként akár mindennap tudnánk enni!

Egészséges és könnyű cukkinitésztás csirkeleves 

Hozzávalók:

  • 2 ek. olívaolaj
  • fél kiló csirkemellfilé felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 fej vöröshagyma felvágva
  • só és bors
  • 3 répa meghámozva és felkarikázva
  • 2 friss zellerszár felvágva
  • 1/2 tk. szárított kakukkfű
  • 1/4 tk. szárított rozmaring
  • 4 csésze csirke alaplé
  • 1 babérlevél
  • fél kiló cukkini tésztának reszelve (ehhez van speciális eszköz, de hámozóval is megoldható)
  • 2 ek. citromlé
  • friss petrezselyem

Elkészítés:

1. A felkockázott csirkehúst sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olívaolajon pirítsuk meg (nem kell teljesen átsütni), és tegyük félre!

2. Egy nagy lábasban hevítsünk olajat, futtassuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát, majd dobjuk rá a répát és a zellert is – hagyjuk őket átpuhulni kábé öt perc alatt. Fűszerezzük kakukkfűvel és rozmaringgal, majd öntsük fel az alaplével.

3. Az alaplébe dobjunk egy babérlevelet, majd vegyük le tüzet, és dobjuk be a cukkinitésztát is – főzzük puhára. 

4. Végül jöhet bele a hús és két evőkanál citromlé is – addig főzzük, míg minden megpuhul, és összeérnek az ízek! Friss petrezselyemmel tálaljuk!

DamnDelicious

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top