Gasztro

Ellenállhatatlan csokis–mogyoróvajas sajttorta

Ez lesz a legfinomabb sajttorta, amit valaha készítettél, és még sütnöd sem kell!

Felkészültél életed következő legjobb sajttortaélményére? Akkor mielőbb ugorj neki a csokismogyoróvajas sajttorta elkészítésének! Még a sütőt sem kell bekapcsolnod, hogy élvezd az ínycsiklandó süti mennyei ízeit. Íme, a recept:

Csokis-mogyoróvajas sajttorta

Ellenállhatatlan csokis-mogyoróvajas sajttorta

Hozzávalók:

8-10 szelethez

  • 10 graham keksz
  • 7 ek. olvasztott vaj
  • 680 g krémsajt
  • 2 és fél csésze porcukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • másfél csésze csokichips, felolvasztva
  • 2 csésze mogyoróvaj, folyékonyra olvasztva

Elkészítés:

  1. Tedd a kekszet egy zárható zacskóba, és egy sodrófával törd morzsásra! Ezután öntsd egy tálba.
  2. Keverd a kekszmorzsához az olvadt vajat, majd az egészet szórd egy tortaforma aljába. Egyenletesen oszlasd el, finoman nyomkodd le. Tedd be a hűtőbe.
  3. A krémsajtot habverővel keverd simára. Add hozzá a porcukrot és keverd még selymesebbre.
  4. Csepegtesd bele a vaníliát, add hozzá az olvasztott csokit. Alaposan keverd el, majd oszlasd el a kekszes alapon. Tedd vissza a hűtőbe.
  5. Az olvadt mogyoróvajat keverd össze a cukorral, majd öntsd a torta tetejére! Egy spatulával simítsd ki, majd tedd be a hűtőbe 2-4 órára.

Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top