Gasztro

Így készíts tökéletes, lisztmentes répatortát!

Ezt a liszt- és cukormentes répatortát már ma el akarod majd készíteni!

 A répatorta a legjobb példa rá, hogy egy szuperegészséges étel is lehet ellenállhatatlan. Ha elkészíted az alábbi liszt- és cukormentes, proteinben és egészséges zsírokban bővelkedő mennyei répatortát, egy szemernyi kétséged sem marad efelől! Reggelire, uzsonnára, kicsiknek, nagyoknak – mindenhogy tökéletes!

Lisztmentes répatorta

Így készíts tökéletes, lisztmentes répatortát!

 Hozzávalók:

  • 2 csésze gluténmentes zabliszt
  • 1/2 csésze édesítőszer (pl. xilit)
  • 1 ek sütőpor
  • egy csipet tengeri só
  • 1 kisebb répa, lereszelve
  • 1 csésze laktózmentes vagy növényi tej
  • 1 tojás
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 6 ek mandulavaj

A kókuszos mázhoz:

  • 4-6 ek kókuszvaj
  • 2 ek édesítőszer
  • kókusztej

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő 180 fokra a sütőt.
  2. Verd fel a tojást a tejjel és a vaníliával. Egy másik tálban keverd össze a zablisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, majd a folyékony mixet öntsd a szárazra! Keverd össze alaposan.
  3. Ezután add hozzá a reszelt répát és a folyékony állagúra melegített mandulavajat. Addig kevergesd, amíg össze nem áll belőle a tészta.
  4. Öntsd a tésztát egy kivajazott tepsibe, majd süsd 25-30 percig.
  5. Hagyd hűlni 5 percet.
  6. A mázzal nincs más teendőd, mint összekeverni a kókuszvajat és az édesítőt, majd tejjel hígítani a keveréket. Ezután csak kend a kihűlt répatorta tetejére. Jó étvágyat!

TheBigMansWorld

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top