Gasztro

Megnyílt az első csirkéző vegánoknak

Nem elírás, nem dilettáns újságírók, ez így van, ahogy mondjuk. Persze a csirkét idézőjelben kell érteni.

A jó öreg szaftos, ropogós sült csirke, ami csillogó, fűszeres réteget hagy az ujjakon – egy külön élmény azt is lenyalogatni. Ez valami olyasmi, amiből a vegánok kimaradnak, illetve eddig kimaradtak, most ugyanis Londonban megnyílt az első sültcsirkéző, ami kizárólag vegánbarát “csirkét”, azaz nem csirkét szolgál fel. 

Megnylít az első sült csirkéző vegánoknak
Ez itt nem csirke, ez szejtán! 

A The Temple of Seitan névre keresztelt hely a nevéhez híven a szejtánt, azaz a búzahúst veszi alapul, ami egy ideje már ismert és kedvelt húspótló a vegánok körében. Ezt a teljesen növényi alapanyagot aztán úgy fűszerezik és formálják, hogy ízre és textúrára olyan, vagy legalábbis hasonló legyen, mint a mindenki által jól ismert sült csirke.

Persze sok vegán eleve nem is keresi a hús ízét az ételekben (talán épp azért váltottak életmódot, mert nem szeretik), de bőven vannak olyanok, akik csak az állatok védelmét szem előtt tartva mondanak le a húsról, és igenis hiányolják a húsos ízeket. Azt persze nehéz elképzelni, hogy a szejtánból készült csirke pont olyan, mint egy ropogós comb, de ha az állatvédelmi szempontokat nézzük, ennyi csúsztatás még beleférhet!

 

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top