Gasztro

Gyömbéres sültrépa-leves 5 hozzávalóból

A visszakopogtató hideg ellen legjobban forró, melegítő levesekkel vehetjük fel a harcot – próbáljuk ki ezt az isteni, gyömbéres–répás változatot!

A répa és a gyömbér kombinációja nemcsak isteni finom, hanem nagyon egészséges is, szóval tényleg megéri fogyasztani őket – és egyébként nemcsak a téli időszakban. Ez a leves kezdő szakácsoknak is menni fog: a sütőben karamellizálódott répa és a gyömbér különleges ízt adnak a levesnek, mégis alig kell vele bajlódnunk!

Gyömbéres sültrépa leves 5 hozzávalóból

 

Hozzávalók:

  • 6 közepes répa meghámozva 4-5 cm-es darabokra vágva
  • 2 közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 1 ujjnyi friss gyömbér meghámozva és apróra vágva (kábé két teáskanálnak kell lennie)
  • 4 csésze zöldség alaplé
  • 1/2 csésze zsíros tejszín

 

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra! A répákat sózzuk, borsozzuk, egy nagy tálban forgassuk össze két evőkanál olíva olajjal, majd egy sütőpapírra terítsük ki, és süssük őket 40 percig, 15 percenként forgatva.

2. Míg a répák sülnek, egy nagyobb lábosban hevítsünk olajat és pirítsuk meg rajta a hagymát 8-10 perc alatt. Adjuk hozzá a gyömbért, majd öntsük fel a zöldség alaplével! Alacsony lángon forraljuk össze, majd vegyük le a tűzről!

3. Ha a répák és a leves is kihűlt kicsit, tegyük a répákat a lébe, majd pürésítsük össze őket. Tegyük vissza a keveréket kis lángon főni.

4. A levesbe keverjük bele a tejszínt és kis lángon főzzük össze őket! Sóval, borssal ízesíthetjük! 

 

KitchenTreaty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top