Gasztro

Ennél gyorsabban és egyszerűbben nem készülhet paradicsomleves

Ennél a receptnél gyorsabban nem készíthetnél paradicsomlevest. Mennyeien finom, mégis villámgyors, ha épp nagyon sietsz és kevés az időd a főzésre. Melengető leves a hideg téli estéken. Paleo, vegán, glutén- és laktózmentes diétát követők számára is tökéletes fogás lehet ez a paradicsomleves.

Gyorsan elkészül, és bárkinek javasolhatjuk ezt az egyszerű paradicsomlevest függetlenül attól, hogy diétáznia kell, vagy csak gyorsan valami melegre vágyna. Elronthatatlan recept, amit még a gyerekek is játszva elkészíthetnek.

Hozzávalók a paradicsomleveshez

  • 2 doboz/üveg 500 ml paradicsomszósz
  • 5 dl víz
  • 1 zöldségleveskocka (elhagyható)
  • 1 szál zöldhagyma
  • 1 ek fokhagymás olívaolaj
  • 1 mk csípős paprikapehely (elhagyható)
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 ek kókusztej (elhagyható)

Így készül a paradicsomleves

A gyors vacsorának is beillő paradicsomleves elkészítéséhez egészen vékonyan szeleteld föl a zöldhagymát. Az olajat kissé forrósítsd fel, dobd rá a hagyma fehér részét. Öntsd fel a paradicsomszósszal, add hozzá a vizet, a forrást követően a zöldségleveskockát. Ha még szükséges, sóval, borssal ízesítsd, végül a paprikapelyhet is add a leveshez.

Lassú tűzön forrald legfeljebb 10 percig, majd a forrásban lévő paradicsomleveshez keverd a kókusztejet. Forrald még egy percig, majd a tűzről levéve, a felaprított hagyma zöldjével megszórva kínáld.

Ennél gyorsabban és egyszerűbben nem készülhet paradicsomleves

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top