Gasztro

Többé nem viheted haza az IKEA-s húsgolyókat!

Mióta átírták az éttermi szolgáltatások adózásának szabályait, azóta van bizonytalanság a szabályok értelmezése körül. Az IKEA például nemes egyszerűséggel felhagyott az elvitelre szánt ételek értékesítésével, azaz csak helyben lehet megenni a húsgolyót.

Január elsejével változtak az éttermi szolgáltatások szabályai, melyek alapján más-más áfa-kulcs alá tartozik a helyben fogyasztott és az elvitelre vásárolt étel, nem beszélve a maradékról. Az IKEA sem lát még teljesen tisztán a kérdésben, ezért inkább bizonytalan időre felhagytak az elvitelre szánt ételek értékesítésével. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem vehetünk elvitelre az IKEA éttermi konyháiban készült húsgolyóból sem.

Hogy meddig tart ez az áldatlan állapot, azt nem tudták megmondani a HVG-nek az áruházak, addig a fagyasztva is kapható húsgolyóval kell beérnünk, ha haza is vinnénk a finomságot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top