Gasztro

Fémdarabokat találtak a virsliben – ezt a fajtát ne egyétek meg

Fémdarabokat találtak az egyik német minivirsli termékben, amelyből Magyarországra is szállítottak. A Nébih már intézkedett a szennyezett élelmiszerek forgalomból történő kivonásáról. Mindenesetre, ha vásároltatok volna ebből a virsliből, semmi esetre se fogyasszátok el.

Az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági rendszerén (RASFF) keresztül érkezett az a riasztás, amely szerint fémdarabot találtak a német előállítású bio vegán minivirslikben. A szennyezett virslikből Magyarországra is érkezett, ezért a Nébih ellenőrei eljártak a magyarországi forgalmazónál, és elrendelték a kifogásolt termékek azonnal visszahívását.

Ezt a típusú minivirslit vonták ki a forgalomból

  • termék neve: Vegane Winzi-Weenies Bio szejtán minivirsli (a magyar megnevezése helytelen, mert a hatályos előírások alapján a termék nem nevezhető virslinek)
  • tételazonosító: 48216
  • minőségmegőrzési idő: 2017. január 25. – 2017. február 24. közötti lejárat
  • kiszerelés: 200 grammos vákuumcsomagolás
  • gyártó: TOPAS GmbH

A Nébih kéri, ha vásároltatok a szennyezett termékből, vigyétek vissza a vásárlás helyszínére, vagy dobjátok ki, de semmi esetre se fogyasszátok el. A boltok polcáról ugyanakkor már lekerültek a kifogásolt virslik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top