Gasztro

Mire és hogyan használjuk a konyhai aprítógépet?

A konyhai munka során sokféle gép áll rendelkezésünkre, hogy minél hatékonyabban minél gyorsabb munkát végezhessünk. A kisebbektől a nagyokig, a legkülönbözőbb feladatok ellátására képesek, így le tudnak faragni a munkára fordított időnkből.
Mire és hogyan használjuk a konyhai aprítógépet?

Mivel egy-egy fogás elkészítéséhez is többféle művelet szükséges, ezért ez nem elhanyagolható energia- és időnyereség. Márpedig a Panasonic MK-F500 konyhai aprítógép rengeteg időt és energiát spórol meg nekünk.

Akár az aprításhoz is rendelkezésünkre áll már efféle segítség, a különböző vágó- és aprítógépek formájában. Szinte bármilyen ételt készítünk, biztosak lehetünk benne, hogy valamelyik összetevőt fel kell majd aprítani, így minden konyhában tevékenykedő ember számára nélkülözhetetlen kellék.

Mire és hogyan használjuk a konyhai aprítógépet?

A robotgépek, turmixgépek és egyéb háztartási eszközök világában az aprítógép már csak egy a sok közül. Vagy legalábbis így tűnhet. Ám sokoldalúbb lehet a felhasználása, mint azt gondolnánk. A konyhai robotgépeknek ez a típusa ugyanis sokféle szeletelésre, illetve aprításra alkalmas, köszönhetően a cserélhető pengéknek, melyek között akad olyan, ami kisebb, és olyan is, ami nagyobb darabokra szeleteli a hozzávalókat.

A Panasonic MK-F500 konyhai robotgépe kiválóan alkalmas mindegyikre a fent említett feladatok közül. Akár szeletelésről, akár darálásról van szó, erre a konyhai kisgépre bátran rábízhatjuk a legnehezebb munkát is. Precíziós megmunkálású, rozsdamentes acélpengéivel könnyen és gyorsan használhatjuk ki a mindenféle hozzávalóhoz megfelelő magas teljesítményét. Emellett viszont biztonságos is, így ha iskolás, vagy nagyobb gyermekünkkel együtt szeretünk a konyhában tevékenykedni, az sem okoz problémát.

A tartozékok között szerepel késpenge, csíkozó kés, szeletelőkés, valamint finom és durva aprítókés is. Ezek segítségével bármelyik zöldség, gyümölcs vagy fűszer pillanatok alatt felszeletelhető vagy ledarálható. Így sok idő- és energiamegtakarítással akár még a kézinél is hatékonyabb eredményt érhetünk el. Hiszen késsel feldarabolni valamit időigényes, és sajnos előfordul, hogy közben megvágjuk magunkat. Az aprítógéppel történő szeletelésnél ez ki van zárva, ráadásul akár hajszálvékonyra is vághatunk bármit.

A Panasonic MK-F500 konyhai aprítóhoz tartozik továbbá BPA-mentes Eastman Tritan poliészter kehely és kehelytető, így takarítani is kevesebbet kell, mint ha késsel vágnánk fel mondjuk egy olyan gyümölcsöt, aminek az aprítása fröcsköléssel jár. Mivel BPA-mentes, ezért babaételt is bátran készíthetünk vele. A masszív, öntött alumínium váz lehetővé teszi, hogy a magas teljesítmény ne érződjön a gép használatakor, csupán annyit tapasztalhatunk, hogy bármilyen kemény is a szeletelni kívánt összetevő, ugyanolyan könnyedén siklanak át rajta a pengék, mint a “puha” hozzávalókon.

Mire és hogyan használjuk a konyhai aprítógépet?

A konyhai aprítógép tesztje és a vélemények szerint a 33 funkció, ami a robotgépbe programozva lett tökéletesen elegendő a konyhai munkákhoz. A turmixolt ételek elkészítésében forradalmi újításnak számít a robotgép ilyen sok felhasználási lehetősége.

Bármilyen konyhai munkát végzünk tehát, biztosan hasznunkra lesz a többi háztartási robotgép mellett a Panasonic új aprítógépe is. Nem foglal sok helyet, így nem lesz útban a munka során akkor sem, ha másféle ételt készítünk. Könnyű szétszedni, így a tisztítása is egyszerű. Csupán a rozsdamentes pengékkel kell óvatosan bánni, hiszen a tökéletes munkához természetesen éles pengék szükségesek. Emellett ár-érték arányban is kifogásolhatatlan. A piacon belül tehát a Panasonic MK-F500 konyhai robotgépe kétségtelenül a legjobb választás. Hatékonysága a teszteken bizonyított, míg a formatervezés önmagáért beszél. Ezen kívül a felhasználó vélemények között sem találunk okot a panaszra. Tökéletes hatékonyság tökéletes áron.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top