Gasztro

Ha szereted a kínai kaját, imádni fogod ezt a reggelit

Ha egy igazán laktató reggeli receptet keresel, próbáld ki ezt a kínai ihletésű sült rizst, ami után tuti nem éhezel meg egészen ebédig!

Ha nem ragaszkodsz az édes ízekhez reggelire, és a kínai konyha is közel áll a szívedhez, tetszeni fog a most következő reggeli recept. Lehet, hogy elsőre furcsának tűnik, hogy sült rizst reggelizz, de a tojás és a sonka íze megadja az ételnek a reggeli hangulatot! Ráadásul egy ilyen kiadós reggelitől tuti, hogy egészen ebédig nem fog korogni a gyomrod. Íme, a recept:

Reggeli sült rizs

Ha szereted a kínai kaját, imádni fogod ezt a reggelit

Hozzávalók:

3-4 adaghoz

  • 2 ek. olívaolaj
  • 3 csésze főtt barna rizs (bulgurt vagy tarhonyát is használhatsz)
  • fél csésze apróra vágott sonka
  • 3 tojás
  • 4 szál újhagyma (csak a fehér és a világos zöld részei)
  • 2 marék friss bébispenót
  • 1 ek. rizsecet
  • másfél tk. szójaszósz

Elkészítés:

  1.  Hevíts fel egy evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben. Öntsd rá a rizst és a sonkát, és közepes láng felett, nagyjából 2 percig kevergesd.
  2. A sonkás rizst told a serpenyő egyik oldalába, a szabad részébe pedig önts fél evőkanál olajat. Öntsd ide a felvert tojásokat, és süsd meg őket! Ha megsültek, keverd össze őket a rizzsel.
  3. Újra szabadítsd fel a serpenyő egyik felét, és öntsd bele a maradék fél evőkanál olajat. Dobd rá a hagymát, és nagyjából 1 percig hagyd puhulni. Tégy ugyanígy a spenóttal is, körülbelül 1 percet adj neki, hogy megfonnyadjon. Végül keverj össze mindent a serpenyőben.
  4. Utolsó lépésként keverd bele az ételbe a rizsecetet és a szójaszószt. Jó étvágyat!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top