Gasztro

Hogy add fel a tejtermékeket, ha a sajt a mindened? Segítünk!

Számos ok miatt dönthet valaki úgy, hogy szakít a tejtermékekkel. Ha te is ebben a cipőben jársz, de nem tudod, mivel helyettesítsd őket, mutatunk pár szuper alternatívát!

 Nem kell ahhoz laktózintoleranciát diagnosztizálni, hogy valaki úgy döntsön, szakít a tejtermékekkel, vagy legalábbis csökkenti a fogyasztásukat. Van, akinek az emésztését, van, akinek a bőrét viselik meg az állati eredetű tejtermékek, ami már épp elég ok lehet, hogy más irányba kezdjen kacsintgatni. Most a teljesség igénye nélkül pár szuper tippel segítünk, hogyan helyettesítsd a tejtermékeket az étrendedben úgy, hogy közben megőrizd a finom ízeket!

Hogy add fel a tejtermékeket, ha a sajt a mindened? Segítünk!

Tej: A tejjel van a legegyszerűbb dolgod: választhatod a laktózmentes változatát is, ha azonban teljesen növényi alapokra váltanál, akkor is számtalan lehetőség közül választhatsz. A növényi tejek közül a szójatej emlékeztet leginkább a tej ízére, de a mandula, a kesudió, a rizstej is szuper alternatívák.

Joghurt: A joghurt helyettesítésére szója vagy kókusztej alapú joghurtkészítményeket érdemes választani. Mézzel, müzlivel vagy lekvárral ugyanúgy megállják a helyüket, mint a sima joghurt.

Vaj: Laktózmentes vajat szinte minden üzlet kínálatában találsz. Ha a vajat alapanyagként használod, rengeteg a lehetőséged a helyettesítésére: a kókuszvaj és az avokádó kiválóan működnek süteményekben is.

Sajt: A sajtot már nehezebb helyettesíteni, de korántsem lehetetlen! Nézz szét a vegán boltok kínálatában, itt ugyanis a tofu mellett kapni szójából vagy mandulából készült “sajtféléket” is.

Csoki: Az étcsokoládék nagy része tej felhasználása nélkül készül, de azért nem árt, ha ellenőrzöd a csomagolást.  

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top