Gasztro

Ünnepi előétel: sült brie sajt fügével és pisztáciával

Ezt a pofonegyszerű előételt pillanatok alatt összerakod, mégis egy puccos francia étterem hangulatát varázsolhatod vele az asztalra. Az ünnepi menübe is simán beleillik!

Gyakorlatilag semmi dolgod nincsen ezzel a pazar előétellel, mégis mutatós, ünnepi fogást varázsolhatsz az asztalodra. Az alap, hogy jó minőségű sajtból indulj ki, onnan már tényleg nem tudsz nagyot hibázni!

Ünnepi előétel: sült brie sajt fügével és pisztáciával 

Hozzávalók:

  • egy 220 grammos brie sajt
  • 1/4 csésze fügelekvár
  • 1/4 csésze szeletelt füge
  • 1/4 csésze pisztácia apróbb darabokra vágva
  • 1 narancs héja
  • bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • kenyér a tálaláshoz

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

2. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük rá a brie sajtot.

3. Egy tálban keverjük össze a fügelekvárt, a fügéket a pisztáciát és a narancshéjat, majd halmozzuk a sajtra a keveréket! 15-17 perc alatt melegítsük át a sajtot, hogy jó olvadós legyen!

4. Ha kivettük a sütőből, csurgassunk rá mézet, szórjuk meg kakukkfűvel, és melegen tálaljuk kenyérszeletekkel!

Még több különleges előétel az NLCafén:

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top