Gasztro

Vegán hamburger csicseriborsóból

Bár a hamburgert tipikus egészségtelen gyorskajaként tartjuk számon, igenis lehet egészséges, sőt még vegán is. A titok, hogy a húspogácsa itt a humusz alapjául is szolgáló csicseriborsóból készül!

A vegánoknak sem kell semmiről lemondaniuk, elég egy kicsit “csalni”, és újratervezni néhány ismert és szeretett fogást. Hamburgerhús helyett például készítsünk csicseriborsóból pogácsát, aztán mehet ugyanúgy a sok roppanós zöldség, a puha buci és a krémes szószok – így bűnözés nélkül élvezhetjük a (többé-kevésbé) ismerős ízeket!

Vegán hamburger csicseriborsóból

 

Hozzávalók:

A pogácsához:

  • 1 konzerv csicseriborsó lecsepegtetve
  • 1/2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összenyomva
  • 1/4 csésze szezámmag
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1/2 teáskanál füstölt paprika
  • 1 tojás
  • 1 csésze zsemlemorzsa

A burger összeállításához:

  • 4 zsömle félbevágva
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 csésze rukkola
  • vegán majonéz vagy más burgerszósz

Elkészítés:

1. Robotgépben dolgozzuk össze a csicseriborsót a hagymákkal, a szezámmaggal és a fűszerekkel. Ha kész, üssük bele a tojást és keverjük bele a zsemlemorzsát is – kevergessük, míg formázható masszát kapunk.

2. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A csicseriborsós masszából formázzunk négy lapos pogácsát, és tegyük őket a tepsibe. 15-17 perc alatt süssük őket aranybarnára!

3. A félbevágott zsemle egyik felét kenjük meg szószunkkal, majd helyezzük rá a csicseripogácsát. Tegyünk rá paradicsomot, rukkolát vagy bármit, amit csak szeretnénk, és fogyasszuk egészséggel!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top