Gasztro

Pekándiós, sós karamellás, csokis pite

Sós karamella, pekándió és egy csomó csoki: nem éppen diétás darab, de annyi biztos, hogy ebben a pitében minden jó benne van!

Néha megengedhetünk magunknak egy kis édes kényeztetést, még akkor is, ha ez az isteni pite nem épp az egészségtudatos, kalóriaszegény receptek közül való… De cserébe gyönyörű és fantasztikusan finom!

Pekándiós-sós karamellás csokis pite

Hozzávalók:

  • 25 Oreo keksz apró darabokra törve
  • 5 evőkanál sózatlan vaj olvasztva
  • 30 db tejkaramella 
  • 1 csésze és 4 evőkanál zsíros habtejszín (szétválasztva)
  • 1 csésze pekándió darabokra vágva és megpirítva
  • 2 csésze étcsokoládé-darabka
Pekándiós-sós karamellás csokis pite

Elkészítés:

1. Vajazzunk ki egy közepes piteformát! A zúzott Oreo kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal, majd a keveréket nyomkodjuk be a forma aljába úgy, hogy a forma falaira is jusson!

2. Egy közepes edényben keverjük össze a karamellt és a 4 evőkanál tejszínt! Tűz felett vagy mikróban folyamatos kevergetés mellett olvasszuk össze őket!

3. Tegyünk bele sót ízlés szerint, majd szórjuk bele a megpirított pekándiót is! Egyenletesen töltsük bele a pite “tésztájába”!

4. A maradék 1 csésze tejszínt és a 2 csésze étcsokit gőz felett olvasszuk fel, majd a csokikrémet csorgassuk a sós karamellás massza tetejére!

5. A pite tetejét szórjuk meg nagy szemű sóval és tegyük 2 órára hűtőbe, hogy összeálljon! Tálalás előtt 10 perccel hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni!

CrazyForCrust

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top