Gasztro

Könnyed joghurtos mini sajttortácskák

A klasszikus sajttorta kicsit fellazítva: a titok a krémes görög joghurt!

Az isteni sajttorta gyors és könnyedebb változata: apró falatkák mennyeien krémes joghurttal ropogós kekszalapon – a tetejére pedig mehet a kedvenc gyümölcsünk!

Könnyed joghurtos mini sajttortácskák 

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 18 Graham-keksz
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanál sózatlan vaj olvasztva

A krémhez:

  • 2 doboz görög joghurt
  • 1 csésze cukor
  • 3 tojás
  • 220 gramm krémsajt (mondjuk mascarpone) szobahőmérsékleten
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fahéj

Díszítéshez:

  • 1,5 csésze gránátalmamag

Elkészítés:

1. Készítsük el az alapot: A Graham-kekszet őröljük apró darabokra, keverjük el a csipet sóval, majd ha már elég finom az állaga, adjuk hozzá az olvadt vajat is. Egy muffinformát vajazzunk ki, és az aljába nyomkodjuk bele a kekszes keveréket, hogy mindegyik fenekén egyenletes réteget képezzen! Süssük 4-5 percig 200 fokon, majd vegyük ki!

2. Készítsük el a krémet: robotgép, vagy kezünk segítségével keverjük el a hozzávalókat, míg homogén krémet kapunk. Ha kész a krém, halmozzuk őket az előre megsült és kihűlt kekszrétegek tetejére!

3. A kész tortácskákat tegyük legalább 30 percre hűtőbe. Tálaláskor díszítsük gránátalmamagokkal!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top