nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Édes és időtakarékos juharszirupos-pekándiós keksz

Édes és időtakarékos juharszirupos-pekándiós keksz

Isteni, édes sütemény, akár előre is elkészíthetjük a tésztáját, hogy majd karácsonyra frissen megsüthessük! Juharszirup és pekándió – tökéletes kombináció!
NLCafé
f Ajánlom

Semmi nem jobb a házi, frissen sült keksznél, és ha emellett a juharszirupos-pekándiós finomság mellett döntünk, elég csak egyszer pepecselni a tésztával – és akkor sem kell túl sokat. A fagyasztóból ugyanis bármikor előkaphatjuk, hogy friss, forró keksz készülhessen!

Édes és időtakarékos juharszirupos-pekándiós keksz 

Hozzávalók:

  • 110 gramm vaj
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 2 ek. juharszirup
  • 1 tojássárgája
  • 1 és 1/4 csésze finomliszt
  • 1 csésze durvára vágott pekándió

Elkészítés:

1. Robotgéppel keverjük össze a vajat, a cukrot és a juharszirupot, míg habos masszát kapunk!

2. Adjuk hozzá a tojássárgáját, azt is alaposan keverjük el benne!

3. Végül öntsük a keverékhez a lisztet és a pekándiót is, és keverjük össze, míg homogén massza keletkezik.

4. Fólia segítségével görgessük hengerré a tészát és csomagoljuk be alaposan – így menjen a mélyhűtőbe legalább 2 órára, de még jobb, ha egy teljes éjszakát ott tölt. Innentől kezdve egyébként már 3 hónapig tarthatjuk a mélyhűtőben, hogy bármikor frissen elkészíthessük.

5. Ha kivettük a tésztát, vágjunk kisebb köröket és terítsük ki őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy maradjon nekik hely sülés közben. 10 perc alatt készre süthetjük őket!

PureWow

Megosztás Facebookon