Gasztro

Isteni falafelfalatok, amiket akár magaddal is vihetsz!

A házi falafel finom és laktató, ráadásul simán elvihetjük magunkkal munkába, de még a gyerekeknek is odaadhatjuk uzsonnára!

A török büfék térhódítása óta egyre többen kóstolják meg a falafelt, azaz a vegák fasírtját, amit egyáltalán nem csak olyanok ehetnek, akik amúgy nem fogyasztanak húst.

Készítsük el ezt a csicseriborsós finomságot főételnek, vagy dobjunk be néhány golyót uzsonnának!

Hozzávalók:

  • 4 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/2 csokor koriander
  • 1/2 csokor menta
  • 1 Serrano paprika félbevágva és kimagozva
  • 2 csésze főzött csicseriborsó
  • 1 tojás
  • Só és bors
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 1/3 csésze liszt
Isteni falafel-falatok, amiket akár magaddal is vihetsz!

Elkészítés:

1. Robotgépben keverjük össze az újhagymát, a fokhagymát és a fűszereket, adjuk hozzá a paprikát, majd a csicseriborsót is, míg aránylag egyenletes masszát nem kapunk!

2. Adjuk a keverékhez a tojást, újra dolgozzuk össze a géppel, majd 15-20 percre tegyük fagyasztóba a masszát!

3. Az összeállt falafelből formázzunk golyókat, és forgassuk meg őket lisztben, de csak annyira, hogy leheletfinom réteg keletkezzen rajtuk!

4. Egy serpenyőben hevítsünk olajat és forgatás mellett süssük aranybarnára a golyókat!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top