Gasztro

A vörösboros brownie jobb, mint a karácsony!

Nem gondoltuk volna, hogy a brownie lehet még tökéletesebb, de ezt is sikerült kivitelezni – némi vörösbor hozzáadásával!

Egy tömény és krémes brownie, amiből belül még folyik a csokoládé, gyakorlatilag bármikor képes minket kirángatni a depresszió bugyraiból, ahogy egy pohár jó vörösbor is simán elűzi a napi stresszt. Szóval akkor képzeljük csak el, mi lesz, ha ezt a kettőt kombináljuk! Sőt, ne is képzeljük el, hanem azonnal próbáljuk ki ezt a kisebb csodával felérő vörösboros brownie receptet!

A vörösboros brownie jobb, mint a karácsony! 

Hozzávalók:

  • 200 gramm csokoládé nagyobb darabokban
  • 170 gramm sózott vaj
  • 250 ml vörösbor (mondjuk Cabernet Sauvignon)
  • 250 gramm kristálycukor
  • 75 gramm barnacukor
  • 130 gramm liszt
  • 3 tojás, felverve
  • 1 ek. vaníliaaroma
  • 2 tk. instant kávé 1 ek. vízzel elkeverve

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra (légkeverésesen 150) és béleljünk ki egy kisebb tepsit sütőpapírral!

2. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét, majd vegyük le a tűzről, és ha picit kihűlt, adjuk hozzá a vörösbort, majd a cukrot, a lisztet, a tojásokat, a vaníliát és a kávét. Keverjük el, míg egyenletes masszát nem kaptunk!

3. A tésztát öntsük a formába és 30-40 perc alatt süssük készre!

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top