Gasztro

A tökéletes ünnepi előétel: sült kecskesajtos mártogatós

Egy falat ebből az isteni sült kecskesajtos mártogatósból, és egyből az ínyencek mennyországában érzed majd magad!

Közelednek az ünnepek, sokak pedig már most elkezdik fejben összeállítani a karácsonyi menüt. Ha az előételre még nincs ötletünk, íme, egy mennyei fogás, amit kipróbálhatunk: a sült kecskesajtos mártogatósnak egy vendég sem fog tudni ellenállni!

 Sült kecskesajtos mártogatós

A tökéletes ünnepi előétel: sült kecskesajtos mártogatós

Hozzávalók:

  • 280 g kecskesajt
  • 1/2 csésze tejföl
  • 1 citrom héja
  • 3 kk. friss zsálya, vagy 1 kiskanál szárított zsálya
  • 1/4 kk. só
  • 1/4 csésze méz
  • 1/4 csésze aszalt vörös áfonya
  • 1/4 csésze sózott, pörkölt tökmag
  • 1/4 csésze hámozott, pirított mandula
  • pirított bagettszeletek a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Keverd össze a kecskesajtot a tejföllel, a citromhéjjal, a zsályával és a sóval.
  3. Az így kapott krémet tedd kerámia sütőformákba, úgy, hogy az edény 3/4-ig érjenek.
  4. Süsd őket 20 percig.
  5. Locsolj rájuk mézet, és szórd az áfonyát, a tökmagot és a mandulát a tetejükre. Kínáld friss, ropogósra pirult bagettel!

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top