Gasztro

Így készül a tökéletes spagetti édesburgonyából!

A gabonaféléket kerülőknek eleve szuper megoldás lehet az édesburgonyából készülő spagetti, de ezt a változatot amúgy is mindenki imádni fogja: spagettiszálak édesburgonyából, kesudióból készült mártással és krémes spenótlevelekkel!

Már a cukkinitészta is világmegváltó volt, de az édesburgonyából készülő tészta még annál is jobb! Ha eddig nem szereztünk be olyan készüléket, amivel spirálokra lehet vágni a zöldségeket, most már tényleg itt az idő! Édesburgonya és sűrű kesudiós szósz… a mennyekbe repít!  

Így készül a tökéletes spagetti édesburgonyából! 

Hozzávalók:

  • 1 csésze kesudió
  • 3/4 csésze víz (és még több a kesu beáztatásához)
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 nagyobb édesburgonya spirálokra vágva
  • 2 csésze bébispenót
  • egy marék bazsalikom
  • só és bors ízlés szerint
Így készül a tökéletes spagetti édesburgonyából! 

Elkészítés:

1. Áztassuk a kesudiót vízbe és hagyjuk puhulni nagyjából 2 órán keresztül.

2. Csöpögtessük le, és alaposan szárítsuk meg a magokat! Egy robotgépben 3/4 csésze vízzel, a fokhagymával és fél teáskanál sóval pürésítsük, míg sűrű pasztát nem kapunk belőle.

3. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, dobjuk bele az édesburgonyaszálakat és 6-7 perc alatt enyhén pirítsuk meg. Vegyük le a hőt, és tegyük a serpenyőbe a spenótokat, hogy megfonnyadjanak.

4. Adjuk a bazsalikom felét és a krémet a tésztához – ha túlságosan sűrűnek érezzük, adjunk vizet a keverékhez! 

5. A kész “tésztát” szórjuk meg a friss bazsalikom másik felével, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint,  és tálaláskor öntsük nyakon egy kevés olívaolajjal!

PinchOfYum

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top