Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Gyors vacsora: isteni őszi spagetti

Ha eleget főztél már a hétvégén, de azért jó lenne még estére egy kis meleg étel, akkor nincs gond, csak kapd elő a gyors vacsorák megmentőjét, a spagettit, és dobd fel egy-két őszies ízzel.

Kolbászos-kelkáposztás spagetti

Hozzávalók 2 főre:

  • 1-2 csipet só
  • kis marék petrezselyem
  • 1 evőkanál vaj
  • 1-2 csipet őrölt bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg kolbász
  • fél csomag spagettitészta
  • 20 dkg kelkáposzta
  • 0,5 dl tészta főzővíz
Kategóriaegytálétel
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Amíg fő a tésztánk, egy vastag falú serpenyőt nagy lángon hevítsünk tűzforróra. Öntsünk rá egy evőkanálnyi olajat, majd dobjuk rá a csíkozott káposztát. Folyamatos forgatás mellett pirítsuk meg 4-5 perc alatt. Csak a végén sózzuk, hogy ne engedjen levet. Borítsuk tányérra, majd a serpenyőt tegyük vissza a tűzre. Vegyük vissza a lángot, és kezdjük el pirítani a kolbászt. Ha már nagyjából a felére töppedtek, adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat és a vajat. Olvasszuk össze, majd adjuk hozzá a kb. fél deci főzővizet. Keverjük hozzá a leszűrt tésztát, és borítsuk rá a káposztát is. Forgassuk össze és frissen tálaljuk. Szórjuk meg frissen őrölt borssal és durvára aprított petrezselyemmel tálaljuk.  Tipp: Dúsíthatjuk 1 deci tejszínnel, hogy még krémesebb legyen.

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Címlap

top