Gasztro

Végre, végre! Indulhat a gesztenyepüré-szezon!

Végre eljött a házi gesztenyepüré ideje is. Legalább annyira vártuk már, mint a sütőtököt, és most, hogy végre itt a szezon, jöhetnek minden formában. A gesztenyepüré lehet klasszikus, meggyes, csokis, kicsit rumos, nagyon rumos – egyszerűen nem lehet vele melléfogni!

 

Őszi kedvenceink: sült gesztenye, sütőtök, gesztenyepüré
 
  • A (1 kg) szelídgesztenyét vízbe áztatjuk. (Ami feljön a víz tetejére, az rossz, kidobhatjuk.)
  • Lecsepegtetjük, és domború oldalukon bevagdossuk a gesztenyéket. 
  • Vízben főzzük forrástól számított 10 percig, majd meghámozzuk, és 1 liter tejben puhára főzzük. Közben hozzáadunk 5-8 dkg cukrot és 1 rúd vanília kikapart magjait. 
  • Szűrővel kiszedjük, krumplinyomón vagy aprítógéppel simára pépesítjük a gesztenyét.(Ekkor adhatunk még hozzá kevés rumot, rumaromát is.)
  • Felvert tejszínnel és ízlés szerint meggybefőttel tálaljuk.

Még több gesztenyés recept az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top