Gasztro

Ezért hívta vissza az ágyas pálinkát a Tesco

Súlyos íz- és illathibája volt annak a pálinkának, amit tegnap közleményben hívott vissza a Tesco. A gyártó szerint csak a céget akarják lejáratni.

Súlyos íz- és illathibája miatt hívta vissza a Tescóból a Panyolai Szilvórium Zrt. 0,5 literes kiszerelésű Szatmári ágyas szilvapálinkáját. Mint ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, a Tesco közleményben hívta vissza a 05/08/2016 tételszámú ágyas szilvapálinkát. A szűkszavú tájékoztatás nem tért ki a miértre, csak hogy még blokk nélkül is visszaveszik a terméket.

Ezért hívta vissza az ágyaspálinkát a Tesco

A gyártó még tegnap fellebbezéssel élt a Vas Megyei Kormányhivatal határozatával szemben, és kijelentette, “a pálinka minősége megfelelő, a termék körüli negatív megnyilvánulással vélhetően a Panyolai Szilvórium Zrt. lejáratása a cél”. Most kiderült, hogy éves monitoring-ellenőrzés alatt, szúrópróbaszerűen választotta ki a pálinkát a Vas Megyei Kormányhivatal, az érzékszervi vizsgálatot pedig a NÉBIH akkreditált budapesti laboratóriuma végezte. A kormányhivatal döntése után a Tesco levette a polcairól a pálinkát, és erről értesítette a vásárlóit is. 

Az eredeti felhívás a Tesco oldaláról: 

TISZTELT VÁSÁRLÓINK!

A Tescónál az élelmiszerek biztonsága prioritást élvez. Az alábbi termékeket kivontuk a forgalomból és megkérjük azokat a vásárlókat, akik már megvásárolták a lenti terméket, hogy hozzák vissza azokat. Termék: SZATM.ÁGYAS SZILVAPÁL.0,5L TPN: 120183591
EAN: 5999881672329
Tételazonosító: 05/08/2016
Szállító: PANYOLAI SZILVÓRIUM ZRT.
A termék fentiekben meghatározott tételét (azaz kizárólag a 05/08/2016 tételazonosítóval rendelkező termékeket) bármely áruházban, a blokk bemutatásának hiányában is visszavesszük. Kérjük, visszaváltási szándékukat a Vevőszolgálaton jelezzék.
Tisztelettel, TESCO-Global Zrt. Budaörs, 2016. október 26.

 

Olvass még a pálinkákról az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top