Gasztro

Melengesd meg tested-lelked forró, csokis borral!

Ennek a receptnek köszönhetően nem kell többé választanod a két legszívmelengetőbb téli ital, a forró csoki és a forralt bor között!

 A vörösbor és az étcsoki párosa az örök dekadencia megtestesülése. A hideg téli hónapokban pedig ránk fér egy kis hedonizmus, amit a most következő forró italban meg is találunk! Ha nehezen választasz, hogy forró csokival vagy forralt borral melegedj fel, azonnal ki kell próbálnod a forró, csokis bort!

Melengesd meg tested-lelked forró, csokis borral!

Két adag forró csokis borhoz szükséges lesz:

  • másfél csésze tej (2%)
  • 1 csésze száraz vörösbor (például Cabernet Sauvignon)
  • 1/3 csésze darált étcsoki
  • tejszínhab
Melengesd meg tested-lelked forró, csokis borral!

Így készítsd el a forró csokis bort:

  1. Öntsd a csokit és a tejet egy lábosba, és közepes láng felett, folyamatosan kavargatva olvaszd fel a csokit. Egy sűrű, krémes masszát kell kapnod.
  2. Add hozzá a bort és melegítsd össze a keveréket.
  3. Adagold ki csészékbe, és ha szeretnéd, fogyaszd tejszínhabbal!

Forrás: Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top