Gasztro

Gyors vacsora: ínyenc csirkeszárnyak bulgurral

Villámgyors mennyeien finom vacsora. Ha épp ilyesmin gondolkozol, de nincs semmi ötleted, most mutatunk egy nagyon egyszerű, mégis nagyon finom és nagyon gyorsan elkészíthető csirkeszárnyreceptet. Hogy imádni fogja a család, az nem kétséges.

Nemcsak az elfoglalt háziasszonyok, feleségek kedvenc receptje lesz ez a csirkeszárny. Nagyon egyszerűen elkészíthető, kezdők is bátran megpróbálkozhatnak vele, elronthatatlan. És akkor az ízeket még meg sem említettük. Íme a tökéletes gyors vacsora, a sült csirkeszárny receptje.

Hozzávalók a gyors vacsorának is tökéletes csirkeszárnyhoz

4 személyre

  • 8-10 (kb. 70 dkg) csirkeszárny
  • sült csirke fűszersó
  • 3-4 ek. liba- vagy mangalicazsír

Így készül a villámgyors vacsora, a sült csirkeszárnyak bulgurral

A csirkeszárnyakat alaposan mosd le. Az ízületeknél vágd ketté, a legszélső részt, amely szinte csak bőr és csont, nyugodtan kidobhatod. Tányérra helyezve, a csirkeszárnyakat ízlés szerint szórd meg a fűszersóval. Néhány percig hagyd állni. Ha inkább úgy szereted, gyors vacsorára csípős csirkeszárnyat is készíthetsz.

Közben serpenyőben forrósítsd fel a zsírt, majd tedd bele a csirkeszárnyakat. Vedd lejjebb a hőmérsékletet, és lassú tűzön, fedő alatt 20-25 percig süsd a húst. Közben időnként fordítgasd meg, hogy minden oldala átpuhuljon. Majd vedd le a fedőt, emeld a hőmérsékletet, és pirítsd meg a csirkeszárnyak mindkét oldalát.

A bulgurt pirítsd egy-két percig 1 evőkanálnyi olajon, majd öntsd fel kétszer annyi vízzel. Lassú tűzön, fedő alatt főzd 20 percig. Szűrd le a vizet, és kínáld a csirkeszárnyak mellé köretként.

NLCafé tipp: bulgur helyett rizzsel, salátával vagy sült krumplival is nagyon finom a csirkeszárny.

Gyors vacsora: ínyenc csirkeszárnyak bulgurral

További tippek gyors vacsorához az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top