Gasztro

Főzelékmánia: mennyei fűszeres édesburgonya-főzelék

Ha ti is azok közé tartoztok, akik imádják a főzelékeket, akkor ezt a fantasztikus színes, illatos, fűszeres édesburgonya főzeléket feltétlenül próbáljátok ki, és mutassátok meg azoknak is, akik nem tartoznak a főzelékrajongók közé. Ez még nekik is nagyon fog ízleni!

Currys édesburgonya-főzelék rozmaringos szárzellerrel

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • fél kk. őrölt kömény
  • 1 ek. vaj
  • 3 ek. olívaolaj
  • 8 dl alaplé
  • 1 tk. currypor
  • pár csepp citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg édesburgonya

Zeller:

  • csipet só
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. olívaolaj
  • 3 zellerszár
  • 1 tk. rozmaring
  • pár csepp citrom leve
  • 1 csipet chilipehely
Kategóriaegytálétel
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A felaprított hagymát a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén üvegesre dinsztelem, finoman sózom. Ráreszelem a fokhagymát, curryvel, köménnyel fűszerezem, beleforgatom a burgonyát majd felöntöm az alaplével. Sózom, borsozom és 12-14 perc alatt fedő alatt megfőzöm. Közben ellenőrizzük, hogy nehogy túlfőzzük, maradjon kicsit harapható. Amíg fő, a zellerszárakat karikázzuk fel, és egy serpenyőben olvasztott vajon és olajon kezdjük el pirítani. Finoman sózzuk, adjuk hozzá a rozmaringot, csilit és 4-5 perc alatt süssük illatosra, „pirosra\”. A főzelékből egy merőkanálnyit vegyünk ki, adjunk hozzá fél deci vizet, és pürésítsük. Öntsük vissza az alaphoz, keverjük el, és forralásig melegítsük. Kóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk, és a zellerrel tálaljuk.  

 

Még több főzelék receptje az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top