Gasztro

Íme, a pirított rizs szuperegészséges változata: zöldséges quinoa

Ha szereted az ázsiai sült rizses ételeket, de egy fokkal egészségesebb ebédre vagy vacsorára vágysz, próbáld ki ezt a szuper zöldséges quinoát!

Bár az ázsiai éttermekben isteni pirított rizses fogásokat kapni, ezek a legtöbb esetben fehér rizsből, étolajjal készülnek, amik nem nevezhetők túl diétabarát alapanyagoknak. Ha épp fogyókúrázol, vagy csak odafigyelsz az egészségedre, készítsd el ezt az isteni, szín- és ízgazdag, nem utolsó sorban szuperegészséges zöldséges quinoát

Zöldséges quinoa

Hozzávalók:

  • 1 csésze nyers quinoa
  • 2 ek. növényi olaj
  • 1 ek. fokhagyma, apróra vágva
  • 1 ek. gyömbér, apróra vágva
  • 220 g gomba
  • 340 g brokkoli virág
  • 2 közepes répa, felvágva
  • 1 csésze zöldborsó
  • 2-3 tojás
  • 4 ek. szójaszósz
  • 2 újhagyma, felkarikázva

Elkészítés:

  1. A quinoát főzd meg a csomagolásán feltüntetett módon.
  2. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd dobd rá a fokhagymát és a gyömbért.
  3. Add hozzá a gombát, a répát és a brokkolit és főzd őket puhára.
  4. Keverd a zöldségekhez a quinoát, és add hozzá a zöldborsót is.
  5. A serpenyő közepében csinálj egy kis szabad helyet, és öntsd oda a felvert tojásokat. Ha a tojás megsült, keverd össze az étel többi részével.
  6. Öntsd az egészre a szójaszószt, és keverd el alaposan.
  7. Tálalás előtt szórd meg újhagymával, és fogyaszd még melegen! Jó étvágyat!

Forrás: Goodful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top