nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
A reggeli, amitől nem maradsz éhes: spenótos, quinoás rántotta

A reggeli, amitől nem maradsz éhes: spenótos, quinoás rántotta

Rántotta még sosem volt ilyen krémes és laktató, mint a most következő receptben!
NLCafé
f Ajánlom

Ha éhes maradsz 2 tojástól önmagában, próbáld ki ezt a trükköt: keverj hozzá szuperegészséges spenótot és tápanyagban gazdag quinoát! A rántottának így nem csak isteni ízt és állagot adhatsz, hanem rendesen megdobhatod a fehérjetartalmát is – ennek hála pedig garantáltan jóllaksz majd.

 Spenótos, quinoás rántotta

A reggeli, amitől nem maradsz éhes: spenótós, quinoás rántotta

Hozzávalók:

  • fél evőkanál olívaolaj
  • 1 kiskanálnyi fokhagyma
  • 2 tojás
  • egy kis tej
  • csipet só, bors
  • 1 csészényi bébispenót
  • 1/2 csésze quinoa

Elkészítés:

  1. A quinoát kétszeres mennyiségű vízben főzd meg, körülbelül 15-20 perc alatt, közepes lángon, időnként megkeverve.
  2. Eközben hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, pirítsd meg rajta a fokhagymát, majd dobd rá a bébispenótot és hagyd megfonnyadni.
  3. A tojásokat verd fel egy tálban, sóval és egy löttyintésnyi tejjel (használhatsz joghurtot, vagy krémsajtot is).
  4. A felvert tojásokat öntsd a spenótra és süsd meg meg őket.
  5. Végül az elkészült rántottát és az elkészült quinoát keverd össze, a tetejére pedig szórj egy kis parmezán sajtot. Jó étvágyat!

Forrás: Popsugar

Megosztás Facebookon