Gasztro

Ez a világ legdrágább chipse

A világ legdrágább chipséből egyetlen falat kerül annyiba, mint 10 zacskó a hagyományos chipsekből. Arany nincs benne, de exkluzív hozzávalók viszont igen.

 A chipsre ritkán gondolunk kifinomult, gourmet ételként, egy svéd sörgyár, a St. Erik’s azonban megtalálta a módját, hogyan adhatja el luxustermékként a burgonyachipset. A világ legexkluzívabb és egyben legdrágább chipsét a Svéd Nemzeti Kulináris Csoporttal, ritka északi hozzávalók felhasználásával alkották meg. De mégis milyen hozzávalók lehetnek azok, amik miatt egy 5 darabból álló chipses csomag 59 dollárt, azaz csaknem 17 ezer forintot kóstál?

Ez a világ legdrágább chipse

A chips összetétele nem titkos: van benne matsutake gomba, szarvasgombás alga, indiai búzasör, kiváló minőségű kapor, Leksand hagyma és kézzel válogatott burgonya. A világ ínyenceit nem kellett biztatni, hogy bevásároljanak a különlegességből: a limitált mennyiségű, 100, 5 darabos chipses csomag pillanatok alatt elkelt.

Ez a világ legdrágább chipse

Forrás: Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top