Gasztro

Ezután nem maradsz éhes: sajtos-brokkolis gnocchi

Szuperegészséges zöldségek, lágyan olvadó sajt és pompás állagú gnocchi – ezeket találod a most következő receptben.

Kevés szívet melengetőbb dolog van, mint leülni egy gőzölgő tésztaétel elé, amin folyékonyra olvadt a sajt. Ráadásul ha a fogás még olyan szuperegészséges zöldségeket is tartalmaz, mint a brokkoli és a zöldbab, teljes a boldogság! Most egy egyszerű, sajtos-brokkolis gnocchi receptje következik, amit tényleg pár perc alatt összedobhatsz, éhes pedig garantáltan nem maradsz utána.

Sajtos-brokkolis gnocchi

Ezután nem maradsz éhes: sajtos-brokkolis gnocchi

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 100 g zöldbab
  • 100 g brokkoli
  • 500 g gnocchi
  • 100 g reszelt mozzarella
  • 100 g reszelt parmezán
  • 50 ml tejszín
  • 1 tk. bors

Elkészítés:

  1.  Forralj fel egy fél lábosnyi vizet, majd közepes lángon főzd benne pár percig a zöldbabot és a brokkolit.
  2. Vedd ki a vízből a zöldségeket és tedd félre őket. A megmaradt vízbe dobd bele a gnocchit és főzd 2 percig (amíg fel nem jön a víz tetejére). Ha kész, öntsd le róla a vizet.
  3. Keverd a zöldségeket, a sajtot, a tejszínt és a borsot a gnocchihoz, majd az egészet öntsd át egy kerámiatálba.
  4. Tedd 180 fokos sütőbe, 5 percre. Jó étvágyat!

Forrás: Proper Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top