Gasztro

Szupergyors mandulás-pesztós kelbimbó

A kelbimbó méltatlanul került a kevéssé népszerű ételek listájára – valójában nagyon is finom, változatosan elkészíthető, ráadásul egészséges ételről van szó. Mutatunk is hozzá egy szuper receptet!

Ez az egyszerű finomság szuper köret lehet, de akár főételként is megállja a helyét! Isteni kelbimbós étel, amit ráadásul fél óra alatt is, rémesen egyszerűen elkészíthetünk!

Hozzávalók:

  • 1/2 kiló kelbimbó (a szárai levágva, a külső levelek eltávolítva, félbevágva)
  • 1 teáskanál extra szűz olívaolaj
  • só és bors
  • 2 evőkanál vegán bazsalikomos pesztó
  • 3-4 evőkanál pirított mandula
Szupergyors mandulás-pesztós kelbimbó

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a kelbimbót a sóval, a borssal és az olívaolajjal, aztán sütőpapíron süssük meg 20-30 perc alatt!

3. A sült kelbimbókat keverjük össze a pesztóval, tálaljuk pirított mandulával megszórva.

AvocadoPesto

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top