Gasztro

Péksütemény házilag: mennyei erdei gyümölcsös csiga

Ha szeretnéd valami finomsággal meglepni a családot a hétvégén, akkor ezt az erdei gyümölcsös csigát mindenképpen süsd meg! Reggelire, vacsorára is tökéletes, de akár a hétvégi kirándulásra is magatokkal vihetitek. Egyszerűen mennyei!!

Erdei gyümölcsös csiga

Pékség otthon: 3 péksütemény házilag, ami megéri a fáradtságot

Hozzávalók 8 db csigához:

  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 1 dl tej
  • 1 ek. cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl natúr joghurt
  • 4 dkg vaj, olvasztva
  • csipet só
  • 2 dl erdeigyümölcs-dzsem

Keverjük el a tejet a cukorral, langyosítsuk meg, morzsoljuk bele az élesztőt, hagyjuk 10 percet állni. Keverjük el a liszttel, adjuk hozzá a joghurtot, az olvasztott vajat és a csipet sót. Dagasszuk ki alaposan a tésztát, míg teljesen homogén, ruganyos és matt lesz. Szobahőmérsékleten kelesszük 1,5 órán át, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra. Kenjük meg a lekvárral, szorosan tekerjük fel, majd vágjuk 8 szeletre a rudat. Helyezzük a csigákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre, enyhén nyomkodjuk le őket, majd 20 perc alatt süssük készre 220 °C-ra előmelegített sütőben.

Még több péksütemény házilag:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top