nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Ilyen ropogós és laktató még nem volt a zabkásád!

Ilyen ropogós és laktató még nem volt a zabkásád!

Mert kreatív zabkásareceptekből sosem elég!
NLCafé
f Ajánlom

A zabkásánál aligha létezik sokszínűbb reggeli: úgy variálod, ahogy csak szeretnéd. Kreatív zabkásaötletekkel pedig az internet is teli van, így mindig találni valami izgalmas új receptet, amit egyből ki akarsz majd próbálni. Most egy igazi téli, kraftos reggeli zabkása következik, ami nem csak hogy egyszerre ropogós, krémes és laktató, de tele van egészséges zsírokkal is. Íme:

Mogyoróvajas ropogós zabkása

Ilyen ropogós és laktató még nem volt a zabkásád!

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • fél csésze pirított földimogyoró
  • 1 csésze zabpehely
  • 3 csésze mandulatej
  • 1 banán
  • vaníliaaroma
  • 1/3 csésze krémes mogyoróvaj

Elkészítés:

  1.  Nyomkodd pépesre a banánt egy villával, majd keverd hozzá a zabpelyhet, a mandulatejet és a vaníliaaromát.
  2. Tedd fel főni, és forrás után 20-30 percig főzd közepes lángon.
  3. Ha elkészült, keverd hozzá a mogyoróvajat, és végül szórd meg a pirított mogyoróval.

Forrás: fitfoodiefinds

Megosztás Facebookon