Gasztro

Itt az étterem, ahol nagymamák főznek a vendégeknek

Hatalmas ötlettel rukkolt elő egy New York-i étterem tulajdonosa. Az ő konyhájában nem hivatásos séfek, hanem különböző nemzetiségű nagyik biztosítják, hogy a kedves vendég egyen egy jót, és otthonosan érezze magát.

Arról, hogy a mama főztje micsoda érték, nincs értelme vitát nyitni. A gondosan kiválogatott alapanyagok és a nagymamák szeretete, tapasztalata és praktikái olyan ételeket képesek az asztalra varázsolni, amelyeket érdemes lenne lekottázni. A nagyinál békésen elköltött ebédek emlékét szerette volna felidézni Jody Scaravella, aki a Staten Islanden működő Enoteca Maria tulajdonosa. Az ötlet nagyjából egy évtizeddel ezelőtt jutott eszébe nem sokkal azután, hogy elvesztette az édesanyját.

“12 évvel ezelőtt halt meg anyám, nem sokkal előtte a nagymamám, s aztán elvesztettem a nővéremet is. Azt hiszem, tudat alatt az volt a célom, hogy betöltsem az életemben azt az óriási űrt, amit ők hagytak maguk után” – meséli a férfi.

Jody konyháján több mint harminc különböző kultúrából származó nagyi ténykedik, van köztük venezuelai, dominikai, török és cseh asszony is. Egy nap ketten vannak szolgálatban – egy olasz mamma és egy másmilyen nemzetiségű nagyi.

Facebook/Enoteca Maria
Facebook/Enoteca Maria

“A célunk a sokféleség ünneplése. Nem szabad hagyni, hogy a különbségek elválasszanak minket egymástól. A nálam dolgozó asszonyok a receptjeiket az édesanyjuktól, a nagymamájuktól tanulták. Amikor a konyhában ténykednek, saját kultúrájuk több száz éves gasztronómiai csodáit keltik életre. Na, ez az igazi varázslat” – teszi hozzá az étteremvezető.

via

Még több házias étel az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top