nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Ilyen a hot dog felturbózva: sajtos és ropogós

Ilyen a hot dog felturbózva: sajtos és ropogós

Olvadt sajt és roppanós bunda teszik a klasszikus hot dogot még ellenállhatatlanabbá.
NLCafé
f Ajánlom

Ha a hot dognak lenne egy menő, külföldi unokatestvére, az valahogy így nézne ki, mint ezek az isteni sajtos-ropogós hotdog-pálcikák. Már az elkészítésük sem mindennapi – így még tuti nem nyúltál a virslihez! Gyerekek és felnőttek mind odáig lesznek érte, ezért akár már most hétvégén bevetheted vacsorára.

Sajtos-ropogós hot dog

Hozzávalók:

8 darabhoz

  • 8 szelet lapka sajt
  • 8 megfőtt virsli
  • 8 pálcika
  • 2 csésze liszt
  • 1 tk. só
  • 1 tk. bors
  • 1 ek. sütőpor
  • 1 és 1/2 csésze tej
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez
  • ketchup, mustár, majonéz

Elkészítés:

  1.  A megfőtt virsliket tekerd a sajtszeletekbe, majd dugd a közepükbe a pálcikát. Tedd őket 20 percre fagyasztóba.
  2. Keverd össze alaposan egy nagy tálban a lisztet, a sót, a borsot, a sütőport, a tejet és a tojást, majd öntsd át egy hosszú pohárba.
  3. Ebbe a pohárba mártsd bele a virslipálcákat, majd forró olajban süsd ki őket aranybarnára! Csepegtesd le róluk az olajat és már eheted is ketchuppal, mustárral, majonézzel.

Forrás: Tasty

Megosztás Facebookon