Gasztro

Ezeket az ételeket sose mikrózd!

Hiába tölt el jó érzéssel, hogy ha hazaérsz, csak be kell dobnod a maradékot a mikróba, néhány ételre kifejezetten káros hatással vannak a mikrohullámú sugarak.

 Minden egyedül élő ember hétköznapjainak szerves részét alkotják a maradékok. Ritka, hogy sikerül úgy főzni, hogy pontosan egyadagnyi jöjjön ki belőle, és az is biztos, hogy lélekemelő érzés úgy hazafelé tartani munkából, hogy tudjuk, hogy csak meg kell mikrózni a tegnap főzött étel maradékát. Ezek után elkeserítő hír, hogy néhány ételre annyira károsak a mikrohullámú sugarak, hogy azok akár ételmérgezést is okozhatnak, miután felmelegítettük őket! Lássuk, melyek ezek:

Ezeket az ételeket sose mikrózd!

1. Gomba

A gombát, a benne található fehérjék miatt, ajánlatos elkészítés után egyből elfogyasztani, mert újramelegítés után komoly gyomorfájást okozhat.

2. Krumpli

A krumpliban, ha újramelegítjük, botulinum nevű baktérium termelődhet, ami ha a szervezetbe jut, ételmérgezéshez vezethet.

3. Zeller, cékla, spenót

 Meglepő, hogy még ezektől a szuperegészséges zöldségektől is tartanunk kell: ám a bennük található nitrátot a mikró sugarai mérgezővé alakíthatják.

Forrás: Mydomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top