Gasztro

Ezt a spenótos mártogatóst egyszerűen nem fogod tudni abbahagyni

A tévé előtti vagy a barátokkal közös mártogatás rituáléját egy új ínyencséggel teheted színesebbé, méghozzá egy spenótos-articsókás szósszal.

 A mártogatósokra szerencsére elég nehéz ráunni, hiszen újabb és újabb ötletek és ízpárosítások bukkannak fel. Mi most arra buzdítunk, próbáld ki a spenót és az articsóka jól bevált párosát – hidd el, nem fogsz csalódni, sőt abba sem fogod tudni hagyni a tunkolást!

 Spenótos-articsókás mártogatós

Ezt a spenótos mártogatóst egyszerűen nem fogod tudni abbahagyni

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál vaj
  • 2 csomag friss spenót
  • 1 csésze hagyma, felaprítva
  • 1 evőkanál fokhagyma
  • 2 kiskanál só
  • 1/2 kiskanál őrölt bors
  • 1/4 kiskanál Cayenne-bors
  • 1/4 csésze liszt
  • 1 csésze tej
  • 1 csésze tejszín
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 csészényi Brie sajt apróra kockázva
  • 1 csésze reszelt sajt 
  • 1 konzerv szárított articsóka, lecsepegtetve
  • 4 csík pirított baconszalonna
  • 1/4 csésze reszelt parmezán
  • pirítós, nachos vagy bármi, amivel mártogatni szeretnél

Elkészítés:

  1. Forró vízben főzd meg a spenótot, majd öblítsd le hideg vízzel. Csepegtesd le, majd aprítsd fel.
  2. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd 2-3 percig párold rajta a hagymát. Add hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, a Cayenne-borsot, és főzd további 1 percig.
  3. Keverd hozzá a lisztet, majd körülbelül 2-3 perc után a tejet és a tejszínt. Szintén 2-3 percen át főzd tovább, amíg nem lesz tömör a krém.
  4. Most jöhet hozzá a spenót, a citromlé, a sajtok és az articsóka, valamint a bacon. Keverd össze alaposan.
  5. Öntsd át a mártogatóst egy kivajazott tepsibe, szórd rá a parmezánt és tedd sütőbe 175 fokra előmelegített sütőbe 10 percre. 
  6. Fogyaszd pirítóssal, keksszel vagy nachossal. Jó étvágyat!

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top