nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Egy falat tökéletesség: sütőtökös-fügés-kecskesajtos pite

Egy falat tökéletesség: sütőtökös-fügés-kecskesajtos pite

Tökéletes őszi recept mindennel, amiért érdemes élni: van benne sütőtök, kecskesajt és édes füge... ja, és ráadásul a tészta is gluténmentes!
NLCafé
f Ajánlom

Szerintünk már az is a boldogság egyik legmagasabb formája, ha csak végignézzük ezeket az ínycsiklandozó képeket, szóval bele sem merünk gondolni, milyen lehet most, a szürke esős időtől elmenekülve beleharapni egy szelet sütőtökös csodába… Valószínűleg túl jó.

Egy falat tökéletesség: sütőtökös-fügés kecskesajtos pite
Egy falat tökéletesség: sütőtökös-fügés kecskesajtos pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 csésze zabliszt
  • 1 csésze darált mandula
  • 1/2 csésze kölesliszt
  • 2 tojás
  • 1/2 csésze szilárd kókuszolaj

A töltelékhez:

  • 500 g sütőtök felkockázva
  • 3 füge cikkekre vágva
  • 1/4 csésze tej
  • 100 g ricotta
  • 3 tojás
  • egy marék bazsalikom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 50 g kecskesajt
Egy falat tökéletesség: sütőtökös-fügés kecskesajtos pite
Egy falat tökéletesség: sütőtökös-fügés kecskesajtos pite

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Locsoljuk meg a sütőtökkockákat egy kis olajjal, és tegyük őket sütőbe úgy 30 percre.

3. Míg a tök készül, gyúrjuk meg a tésztát az alapanyagokból, és béleljünk ki vele egy közepes piteformát. Ha kész, süssük elő a pitét nagyjából 10 perc alatt!

4. Egy nagyobb edényben verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet és a ricottát, a fűszereket és kinyomott fokhagymát,  míg egységes masszát nem kapunk.

5. Tegyük bele a bazsalikom felét a keverékbe, majd helyezzük bele a kecskesajtot is, apróbb darabokban.

6. A piteformába helyezzük el a sütőtököt, öntsük nyakon a ricottás mártással, végül pedig helyezzük rá a fügeszeleteket. 40 perc alatt süssük készre!

7. A maradék bazsalikommal megszórva tálaljuk, és fogyasszuk nagyon-nagyon boldogan.

GeorgEats

Megosztás Facebookon