Gasztro

3 szuperegészséges étel, amit mégse vigyél túlzásba

Lehet, hogy az alábbi ételek nagyon egészségesek, mégsem fogyaszthatjuk őket mértéktelenül. Tudd meg, miért!

 Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy vannak olyan ételek, amelyeknek annyi jótékony hatása van a szervezetünkre, hogy bármennyit fogyaszthatunk belőlük, mert csak a javunkra válnak. Ezek az ételek érdemelték ki a szuperkaja elnevezést. Ám ahogy a népi bölcsesség tartja: jóból is megárt a sok. Most lerántjuk a leplet három olyan valóban nagyon egészséges ételről, amikből azért tartanunk kell a mértéket.

3 szuperegészséges étel, amit mégse vigyél túlzásba

1. Tonhal

A tonhal, bár tele van egészséges zsírokkal és kiváló proteinforrás, heti egy konzervnél többet nem javasolt belőle fogyasztani. A tonhal ugyanis fokozottan ki van téve az óceánok szennyeződéseinek, amelyek az emberi szervezetre is több szempontból károsak lehetnek: hormonproblémákhoz és termékenységi zavarokhoz vezethetnek. 

2. Spenót

A spenót szintén szuperegészséges, de magas kalcium-oxalát-tartalma miatt könnyen bajba sodorhat: ez a vegyület ugyanis hozzájárul az epekövek kialakulásához.

3. Mandula és brazil dió

 A mandula és a diófélék is az epének okozhatnak problémát: magas rosttartalmuk hasi diszkomfortérzethez és epekőhöz vezethet.

Forrás: Thrive Market

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top