nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Ezt az őszi édességet ne hagyd ki: almás kenyérpuding

Ezt az őszi édességet ne hagyd ki: almás kenyérpuding

Ha ősz, akkor jöhetnek az almás édességek minden mennyiségben. Most egy isteni almás kenyérpuding receptjébe avatunk be.
NLCafé
f Ajánlom

Ha már mesteri szinte fejlesztetted az almás pitét, jöhet a többi almás édesség (és persze akkor is, ha nem)! A most következő isteni almás sütihez elég, ha felhasználod az épp a konyhában lévő hozzávalókat, a kenyérpuding ugyanis semmi extravagáns összetevőt nem igényel. Már mutatjuk is a receptet.

Almás kenyérpuding

Ez az őszi édességet ne hagyd ki: almás kenyérpuding

Hozzávalók:

Az almához:

  • 100 g barna cukor
  • 100 g vaj
  • 6 alma, felszeletelve

A kenyérpudinghoz:

  • fél kiló kenyér (kb. 400 g) kockákra tördelve
  • 200 ml tejszín
  • 200 ml tej
  • 2 tojás
  • vaníliafagyi a tálaláshoz (opcionális)

Elkészítés:

  1. A vajat egy felhevített serpenyőben olvaszd fel, hozzákeverve a barna cukrot. Ha felolvadt, dobd hozzá az almákat, hagyd őket puhulni pár percet, majd vedd le a tűzről.
  2. Az almaszeleteket 3/4-ét helyezd egy kerámiatál aljába, szórd rájuk a kenyeret. Pár szeletet a kenyerek tetejére is tegyél. Ezután keverd el a tejet, a tejszínt és a tojást és locsold meg vele az almás kenyeret.
  3. 180 fokos sütőben 1 óráig süsd.
  4. Melegítsd fel újra a maradék karamellás szószt és locsold a kész sütire! A csúcshatás érdekében tálald vaníliafagyival.

 Forrás: Proper Tasty

Megosztás Facebookon