nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Avokádó még nem volt ilyen finom és ropogós: rántott, sajtos avokádótekercs

Avokádó még nem volt ilyen finom és ropogós: rántott, sajtos avokádótekercs

Krémes avokádó, olvadt sajt és ropogós bunda – ezek mind találkoznak a most következő receptötletben!
NLCafé
f Ajánlom

Ha valami krémes és valami ropogós találkozik, az általában nem szokott rosszul elsülni. Nincs ez másként a rántott avokádóval sem, amit ráadásul még egy kis olvadt sajt is feldob. Akik eddig nem szerették az avokádót, azok ennek a receptnek hála, tuti egy életre rákattannak majd!

  Hozzávalók:

  • 3 avokádó, kimagozva, hámozva
  • 3 szelet lapkasajt
  • baconszalonna-szeletek
  • liszt
  • zsemlemorzsa 
  • reszelt sajt
  • tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1.  Vedd ki az avokádókból a magot, és szabadítsd meg őket a héjuktól. 
  2. A lapkasajtot tekerd fel és nyomkodd bele az avokádóba, a mag helyére. Ezután a  félbevágott avokádókat újra illeszd össze.
  3. Az avokádókat forgasd meg lisztben, majd tekerj köréjük baconszalonnát. Ezután ismét forgasd át lisztben, tojásban, végül pedig a reszelt sajttal összekevert zsemlemorzsában. 
  4. Süsd ki forró olajban és már eheted is!

Forrás: 5-minute crafts

Megosztás Facebookon