Gasztro

Megváltoznak a kenyerek és a húskészítmények

Az új szabályozásnak köszönhetően tartalmasabbak és jobb minőségűek lesznek a péksütemények, kenyerek és a húskészítmények is.

A sütőipari termékeknél és a húskészítményeknél változott az élelmiszerkönyvi előírás közölte Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára az Inforádióban.

A péksütemények és a kenyerek esetében szigorították az összetevőkre vonatkozó előírásokat, míg a húskészítményeknél azt pontosították, hogy mi is számít húsnak.

Megváltoznak a kenyerek és a húskészítmények

A rozskenyérnek például az új szabályozás szerint az eddigi 40-ről 60 százalékra emelkedik a kötelező a rozsliszttartalma. A szigorítás értelmében védett elnevezésű termékek lettek többek között a mákos kalács, a császárzsömle vagy a leveles pogácsa.

A virsli és a párizsi minimális hústartalmát 40 százalékról 51-re emelték. Szigorúbb követelményeket vezettek be emellett a csontról mechanikusan leszedett hús, vagyis az MSM felhasználhatóságával kapcsolatban is, ez ugyanis mostantól nem használható fel érlelt kolbászhoz, parasztkolbászhoz, szalámihoz, téliszalámihoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top