Gasztro

Remekeltek a magyarok a cukrászok világdöntőjén

Remekül szerepelt Domonkos Dániel cukrász egy rangos nemzetközi szakácsversenyen. Ifjú segítőjével a hatodik helyezést érték el a nemzetközi gasztronómiai szövetség versenyének szaloniki világdöntőjén.

Ilyen jó helyezést magyar cukrász még sosem ért el a World Association of Chefs’ Societies (WACS) Global Chef Challenge felnőtt versenyén. Domonkos Dávid és segítője, Kiss Dániel bejutott a cukrászverseny tízes döntőjébe, és ott hatodik helyen zárt. A kiváló eredményt egy tányérdesszertel és egy tortával sikerült kiérdemelniük.

“A csokis szószból, almafagyiból, vérnarancszseléből álló tányérdesszert a Napot akarta megjeleníteni. A nyolc főre készült torta hét rétegű lett, volt benne francia krém passion és mangó ízesítéssel, áthúzva tejcsokoládés glasszázzsal” – árulta el a cukrász az M1-nek.

Ugyanezen a versenyen a szakácsok között Elek Richárd (Hack Barnabás segítségével) a 11. helyen végzett a húszas mezőnyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top