Gasztro

Egészséges és mennyei áfonyás banánkenyér, amit neked is ki kell próbálnod

Hogy ne torkolljanak hízásba az őszi délutáni sütizgetések, nem árt máris betárazni egészséges sütireceptekből! Ilyen a most következő, mennyei áfonyás banánkenyér is.

Nálatok is észrevehetően többet megy a sütő, mióta beköszöntött az ősz? Érhető, hiszen egy hűvös, őszi vasárnap délutánt mi dobhatna fel jobban, mint egy finom, lélekmelengető sütemény? Ám ha nem akarjuk, hogy az egyre gyakoribb sütipillanatok a derekunkon is meglátszódjanak, érdemes egészséges süteményreceptekkel felszerelkezve nekiindulni a hideg hónapoknak. A gyümölcs- és banánkenyerek szuper választások – a most következő receptet pedig az áfonya teszi még ínycsiklandóbbá. Íme:

Áfonyás banánkenyér

Egészséges és mennyei áfonyás banánkenyér, amit neked is ki kell próbálnod

Hozzávalók:

  • 3 érett banán
  • 2 tojás
  • 1/2 csésze görög joghurt
  • 1/3 csésze méz
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 és 1/2 teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 csésze áfonya

Elkészítés:

  1.  Egy tálban nyomkodd össze a banánokat, majd keverd hozzá a tojásokat, a joghurtot, a mézet, a vaníliát és a szódabikarbónát.
  2. Kézi habverővel keverd hozzá a lisztet is, végül pedig add hozzá az áfonyát.
  3. Egy kivajazott formában, 180 fokos sütőben 50 percig süsd.
  4. 15 percig hagyd hűlni, mielőtt fogyasztanád.

 Forrás: Goodful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top