nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Így csinálhatsz savanyúságot az avokádóból

Így csinálhatsz savanyúságot az avokádóból

Az avokádót imádjuk, mert finom, tápláló, egészséges és sokoldalúan felhasználható – annyira, hogy még savanyúság is készülhet belőle!
NLCafé
f Ajánlom

Az avokádóról bármikor képesek lennénk ódákat zengeni, de ezt most nem tesszük meg újra, inkább megmutatjuk, hogyan készíthetsz te is különleges, friss, savanyított avokádót!

Hozzávalók:

  • 2 keményebb avokádó
  • befőttesüveg
  • 1/2 csésze fehér balzsamecet
  • 2/3 csésze víz
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál egész bors
  • 1 evőkanál méz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet citrom
  • 1 szál rozmaring
Így csinálhatsz savanyúságot az avokádóból

Elkészítés: 

Az avokádókat vágd félbe, hámozd meg és távolítsd el belőlük a magot! Az összes többi hozzávalót forrald össze egy serpenyőben, várd meg, míg kihűl kicsit, aztán a felkockázott avokádót tedd egy befőttesüvegbe, és borítsd rá a fűszeres levet!

És hogy mit csinálj a savanyított avokádóddal? Tedd szendvicsekbe, szórd salátákba, vagy edd egyszerűen magában – nem fogod megbánni!  

PureWow

Megosztás Facebookon