Gasztro

Így csinálhatsz savanyúságot az avokádóból

Az avokádót imádjuk, mert finom, tápláló, egészséges és sokoldalúan felhasználható – annyira, hogy még savanyúság is készülhet belőle!

Az avokádóról bármikor képesek lennénk ódákat zengeni, de ezt most nem tesszük meg újra, inkább megmutatjuk, hogyan készíthetsz te is különleges, friss, savanyított avokádót!

Hozzávalók:

  • 2 keményebb avokádó
  • befőttesüveg
  • 1/2 csésze fehér balzsamecet
  • 2/3 csésze víz
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál egész bors
  • 1 evőkanál méz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet citrom
  • 1 szál rozmaring
Így csinálhatsz savanyúságot az avokádóból

Elkészítés: 

Az avokádókat vágd félbe, hámozd meg és távolítsd el belőlük a magot! Az összes többi hozzávalót forrald össze egy serpenyőben, várd meg, míg kihűl kicsit, aztán a felkockázott avokádót tedd egy befőttesüvegbe, és borítsd rá a fűszeres levet!

És hogy mit csinálj a savanyított avokádóddal? Tedd szendvicsekbe, szórd salátákba, vagy edd egyszerűen magában – nem fogod megbánni!  

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top